середу, 2 вересня 2009 р.

Книга йде до чортківців

(Книжкова толока вперше у Чорткові)

Найвеличніше свято новітньої доби, наш національний Великдень – День Незалежності України – жодного разу разу не обійшовся без якоїсь особливої позначки, власної , лиш йому властивої «родзинки». Цьогоріч такою стала перша Чортківська святочна книжкова толока і рівно з тим чергова зустріч з представниками красного письменства.

Чортківцям випала ексклюзивна нагода познайомитися із цілою плеядою майстрів українського слова: Євгеном Безкоровайним, Богданом Бастюком, Петром Сорокою, Валентином Корнієнком, Євгеном Бараном, Ігорем Павлюком, Теодозією Зарівною, Ганною Костів-Гускою, Володимиром Погорецьким.

Програма толоки передбачала не лише продаж сучасної літератури. Задум такого проекту мав на меті познайомити наших краян із сучасною українською книгою, наблизити автора і читача одне до одного.

Для цього о 13 годині у сесійній залі районної ради із благословення отця Василя Погорецького урочисто розпочалася зустріч із гостями толоки, які у своїх виступах не лише презентували власну творчість, але й поділилися з присутніми баченнями нашого часу, думками про незалежність, поглядами на літературу.


Голова обласної Спілки письменників України

Євген Безкоровайний


Петро Сорока, Валентин Корнієнко,

Богдан Бастюк


Теодозія Зарівна


Володимир Погорецький, Ігор Павлюк,

Євген Баран


Бесіда-зустріч з письменниками засвідчила спраглий потяг наших краян до Слова – витонченого і відточеного, простого та щирого, надто потрібного для душі в час загрозливої економічної кризи, здатної заполонити світ , та неспроможної заполонити уми.

Присутніми на святі були: депутат обласної ради Олександр Стадник, заступник голови райдержадміністрації Іван Стечишин, начальник відділу культури та туризму Галина Чайківська, працівники бібліотек-філіалів Чортківської ЦБС, які сприяли організації заходу. До свята приєдналася представники міської та районної влади, освітяни, інтелігенція міста і найголовніше – молодь.

У такому форматі час збіг непомітно і швидко, тому по закінченні двогодинного дійства спілкування перемістилося на майдан – ближче до книжок та людей, де була можливість отримати автограф відомого письменника та відповіді на власні запитання.



Далі літератори були запрошені до Чортківської центральної книгозбірні для продовження обговорення події за кавою. Відомі письменники подарували читачам бібліотеки збірки поезій, дитячі книги літературно-історичного та краєзнавчого змісту.


В центрі молода поетеса Ірина Брунда з
першою книгою "Дощі в лабіринтах відлунь"

Книжкова толока вдало переплелася з презентацією першої поетичної збірки нашої 21-літньої землячки, молодої поетки Ірини Брунди, вихованки літературної студії «Сонячне гроно», що функціонує при Чортківській центральній бібліотеці, і рівно ж переможниці цьогорічного Всеукраїнського конкурсу творчих робіт «Я – патріот!» в номінації «Сьогодення України і я» - однієї від Тернопільщини.

Немає коментарів:

Дописати коментар