четвер, 5 червня 2014 р.

Новинки на книжкову полицю



Черговий дарунок отримали читачі центральної бібліотеки. Книжкові полиці поповнились новою літературою за державною програмою "Українська книга".Усім, кого зацікавить тематика новинок, буде корисною наступна інформація.

 Серія про життя славетних українців цього разу представлена такими іменами як Леся Українка, Григорій Сковорода, Павло Загребельний, Іван Франко та Богдан Хмельницький. Українську художню літературу позиціонують Борис Грінченко, Володимир Малик, Григорій Тютюнник. На читача чекає жорстокий, абсурдний, проте цілком логічний роман Андрія Куркова "Бікфордів світ".

 Бібліотека світової літератури нагадає читачам про таких  знаменитостей як Данте Аліг'єрі, Томас Бернард, Герман Мелвілл, Джек Лондон. Митець і суспільство, покликання і гроші, самотність як свідомий вибір - про це сміливо і чесно говорить автор Мішель Уельбек у  своєму новому творі "Карта і територія".

На екскурсію вулицями старого Києва запрошує читача  авторка книги Ольга Друг.

Чи був Усесвітній потоп, чи існувала Атлантида, чи була Троянська війна насправді, чи все це лиш міфи?.На ці та багато інших питань дає відповідь Ганна Єрмановська у книзі "Загадки історії. Стародавній світ". А може це і добре, що в історії залишаються загадки.Адже завжди знайдеться той. хто захоче їх розгадати.

Музичне мистецтво представляють книги з концертами Івана Карабиця, Левка Ревуцького та Євгена Станкевича.


Вікторія Ярош презентує книгу "Золотий колос Дажбога". Гарно ілюстроване видання містить легенди та нариси про давні хліборобські вірування, аграрні традиції, землеробський календар, магічні обрядові речі і страви, зокрема і рецепти їх приготування.

"Вкраїна дочекалась на Вас..." - таку промовисту назву має збірка поезій для дітей та юнацтва Анатолія Загравенка. Автор утверджує у своїх творах любов до рідної землі, батьків, історії, мови, адресуючи збірку юному читачеві, який стає на шлях будівничого майбуття.

Для тих, хто хоче ближче пізнати Україну, торкнутися багатств нашого краю та відвідати його цікаві місцини у пригоді стане книга "Подорож по Україні". Можливо, саме це видання надихне вас на реальні подорожі.

Найменшим читачам  запропонуємо нові твори Олександра Есаулова, Тетяни Майданович, Леся Місяця, Саші Чорного та Людмили Суворової про пригоди дітей, пов'язані з життям, з сьогоденням, з турботами і радощами. Всім. хто любить за допомогою казок відкривати світ, радимо долучитись до захоплюючих мандрів і дивовижних пригод з героями книг. Маємо надію, що кожна книга знайде свого шанувальника.

Немає коментарів:

Дописати коментар