четвер, 15 березня 2018 р.

ІДУ З ДИТИНСТВА ДО ТАРАСА





У ці березневі дні, коли над нами витає Кобзареве слово і Шевченкова мудрість, у центральній книгозбірні  проведено літературно – поетичну вітальню «Тарас Шевченко – духовний взірець нації». Так, його пророче слово, його  любов до України, народу, любов до рідної мови вчить  кожного українця  бути патріотом своєї землі.
Долучилися до святкування 204 –ї річниці з дня народження   Кобзаря учні 5-7 –их   класів ЗОШ №2 із керівником літературної студії  Надією Віцінською та бібліотекарем школи Світланою Пендзій.
Упродовж заходу учнівська молодь майстерно та із захопленням  декламувала поезію траса Шевченка, серед читців Павліковська Л. «Кавказ», Стефанчишин А. «Сон», Токальський Є. «Село», Данилевич А. «Думка», Патуляк Х. «І виріс я на чужині», Слободян А. «Не завидуй багатому», Николайчук А. «Розрита могила». Кожен намагався передати інтонацією думки, почуття героїв Шевченківських творів.
Про життєвий і творчий шлях  Т. Шевченка, - від його босоногого дитинства до останніх років у його Петербузькій майстерні,  розповіли ведучі заходу – заввідділом обслуговуваня центральної бібліотеки Олена Рибух та бібліотекар відділу обслуговування Наталія Гриців.
Із захопленням учасники  передивилися і відеоматеріали із сайту ютубе , прозвучала пісня «Реве та стогне Дніпр широкий»,  поезія «Мені тринадцятий минало» та «Заповіт Т. Шевченка».
У читальній залі до уваги присутніх  організовано  книжково – ілюстративну виставку «Його життя написане сльозами, що запеклися кровю на душі».








Немає коментарів:

Дописати коментар