понеділок, 4 березня 2019 р.

Казкове проміння Весни














 
                                                                 На початку календарної весни, в Чортківській центральній районній бібліотеці пройшла творча зустріч «Казкове проміння Весни», ведучими були бібліотекар Олександра Наконечна і поет, громадський діяч та викладач Чортківського коледжу економіки та підприємництва ТНЕУ Ярослав Дзісяк. Бібліотека поєднала творчих людей різного напрямку, стилів, світоглядів, але нас об’єднувала муза Евтерпа – поезія. 














 

                            Ключовим елементом зустрічі були пісенні виступи і кліпи дуета Ярослава Декалюк (уродженки Чорткова) та Івана Кушніра – на їхні слова і музику поставлені відео Іван Кушнір пісенні кліпи. Пісенну творчість представила співачка, культуролог Чортківського коледжу економіки та підприємництва ТНЕУ Надія Тильна. Заступник директора ЧКЕП Svitlana Diachok, педагог і літератор зробила презентацію про творчість Ліни Костенко в поєднанні з творами Тараса Шевченка, також, прочитавши власні твори. Серед дебютантів були Ольга Кміт, від недавна членкиня НСПУ, яка представила свою книгу «Колір грози», Володимир Ухач, представник Гусятинської ОДПІ, поет з когорти українських націоналістів і громадська активістка, авторка поезій Наталія Мельник.






Ведучий представив авторську книгу «Ступаю у казку вітати проміння» і звернув увагу на історичні дати березня: тема Тараса Шевченка – були представлені зображення поета й художника на конвертах і марках, визволення Києва від перших російських більшовицьких загарбників, трагедії 1943 р. в с. Корюківці на Чернігівщині, де загинуло 6700 чол., також і 5-і роковини розстрілу Майданівців та негативів подвійних стандартів сучасного політичного суспільства. Початок весни є святом і Дня кішок та котів, з приводу чого були показані зображення різних видів котячих на марках, банкнотах, конвертах і навіть львівське кафе, «де живуть коти».












Непересічні враження додав і пісняр Кушнір Василь, а його син – Кушнір Владислав випускник ЧКЕП, зачитав свою творчість














 Серед неодноразових учасників творчих зустрічей знавців музи поезії були гості міста і Чортківчани: Богдан Кушнирик, Михайло Тарабій, Ольга Новоставська, Раїса Обшарська, Роман Король, Анастасія Триш, Іван Дмитрик, Ярослав Свистун, Павло Вовк. Творчість може видозмінювати нашу реальність і буття, більше того, вона це робить, освітлюючи наше мислення, сприйняття і внутрішні світи. Отож. З початком казкових променів Весни!





Немає коментарів:

Дописати коментар