вівторок, 10 вересня 2024 р.

 Ми відкрили #Гараж!

І цей пост буде не про день, а про щонайменше рік нашого спільного шляху до відкриття Центру СпільнотоТворення.
Коли це місце було ще старим занедбаним гаражем, ми почали робити його своїм: перший кінопоказ у дворику «Коротка ніч» у липні 2021-го зробив гаражик частиною простору бібліотечного дворика. Далі були різні гарні події, а тоді – фатальне 24 лютого 2022-го. Однією з точок збору у місті, де гуртувалися люди, став Гараж, а невдовзі і сама бібліотека. Тут почалася не одна хороша справа на підтримку захисників, що триває й дотепер. Небувала єдність, зібраність, спільнотність.
Саме на підтримку захисників провели найперший Гаражний розпродаж, що дав змогу почуватися Спільнотою, яка діє)))
...Тоді був грантовий конкурс від Cedos, виграний 1 мільйон гривень, багато нових досвідів, робота з менторами, «творчий вандалізм» на старому гаражі, Гаражний-2023, зустрічі спільнот, адвент-календар подій зі збором на ЗСУ, спільне створення айдентики Гаражу, доставка й монтаж будівлі, нові й нові виклики, пов’язані з встановленням, підтримка громади, ще багато-багато спільної роботи, майстерки, зустрічі, підготовка і ось – день відкриття змигнув, як мить.
Гараж – є!
Так, дещо непомітно, впродовж цього шляху, поки творився фізичний простір, навколо нього, ще не існуючого, постала ціла спільнота – натхненні, такі різні і такі світлі ЛЮДИ.
Люди, без яких все не сталося б таким, яким є сьогодні.
ДЯКУЄМО!
Ми намагатимемося пригадати і назвати кожного й кожну ♥
♥♥♥ Найпершими – найглибша вдячність нашим ЗСУ, без чиїх титанічних зусиль все інше було би марним.
Усім, хто долучився до Гаражного розпродажу – разом ми майже досягли поставленої мети, зібравши 39,3 тис. грн з 40 тис. грн для наших захисників з 65 ОМБР.
(Станом на 17:00 10.09 - кошти зібрано!)
♥ Крафтярі і крафтярки, кондитер_ки – Майстерня Теплик @teplyk.maysternia, Микола Миколайович і Аліна (проєкт "Руками" @rukamy_project, @lilica_aroma), Олеся Токарь, Ірина Міщанчук, El-en El-en @gurmanka_cheese, Анастасія Обшарська, Mariia Dyvoniak з @dyvo_jewelry, Maria Mahomet Kumka із сином Давидком (@handmade_mahomet), Iryna Huran Olha Lialyk, Христина Федик @bombs_from_kristi, Iryna Karpinska, Піцерія-пастерія "Помідора", Миськів Ірина Торти на замовлення, Чаї Носса @chai.nossa.chortkiv, КофіЄс @coffee_chortkiv, кафе Фіалка – за наданий посуд, вся команда Публічна бібліотека Чортківської міської ради – за непервершений бібліотечний сирник та інші смаколики) і всіх, кого не змогли тут позначити.
♥ Натхнення й ідеї спільноти –
молодіжна формація @Youthink.team,
Чудові Володя Бабій, Мартуся Костіна, Богдан Сокальський, Ніка @be3lad, Назар Бала, Арсен Чашурін, Настя Пролубнікова, Назар Боровець
♥ Співтворчині айдентики гаража – Олеся Хмелик, Іринка Спольська, Настя Фаїзова ♥ Yana Volkova – за менторство і організацію цього неймовірного спільного творення
♥ Найнадійніший майстер світла – Міша Гаркач
♥ Музичні резиденти бібліотеки – Гурт 206, повелитель вінілу і автор наших відеоспогадів Vlad Kostin, ініціаторка котохатки Дарина Бала.
♥ Неймовірні організаторки дитячого куточка на Гаражних подіях Ulia Butrynowska, клуб для найменших "Совенята", Наталія Мармус. А ще Уляна зі своїми дітками задонатили для нового простору якісний пеленальний столик, завдяки якому у нас зручно буде з найнайменшими)))
♥ Невпинна Mariia Semkiv та #Книжковий_старт_для_малят, ініційована нею спільнота, що зростає на очах!
♥ Творці гаражних артефактів
– Олег Марчак, Фотограф Володимир Тихович.
♥ Наші митці – Ольга Биленко, Yakiv Bilenko, Ostap Baranovskyi, Ivan Dyuk.
♥ Незамінний Stepanenko Olexandr та Кіноклуб на вулиці Зеленій
♥ Чудовій Yevheniya Kravchuk – за постійну підтримку розвитку бібліотеки, за неодноразові донати і подарунок до відкриття – 10 стільців для нашого простору)
♥ Andriy Kovtun – за придбаний бойлер та елементи інклюзивності
♥ Тетяна Жовковська – за внесок у придбання внутрішніх дверей Гаража
♥ Julia Zhovkovska за донати і окремий збір на підтримку наповнення Гаража (про це – скоро!)
♥ Solomia Krun – за найбільший донат, який пришвидшив доставку Гаража з виробництва у дворик
І, звісно ж, тим, без кого не постало б фізичне тіло Гаража –
♥ Компанії БудФранк – Александр Чоповенко, Владиславу Єременко і всій команді, Архітектурному бюро Прототип @prototype.architecture (архітектори Іван Протасов та Пилип Чайковський-Вамуш). Майстри Анатолій та Юрій, столяри Володя і Тарас, зварювальник Микола, покрівельний експерт Юрій Басараба, магазин Молоток.
♥ Працівники всіх служб Чорткова, які активно працювали над творенням простору навколо гаражу, і вклали в нього не тільки робочий обов’язок, а й особливу турботу про це місце)))
♥ Управління культури та мистецтв, КП Чортків Водоканал, КП Благоустрій, КП Паркове господарство, кожній і кожному особисто!
♥ За партнерство Bukovinian Agency for Regional Development, за підтримку і менторство – Cedos, менторам Olena Syrbu, Ivan Protasov і всій прекрасній команді, Ukraine-Moldova American Enterprise Fund
та ос
обисто Iryna Ozymok, за підтримку – Чортківська міська рада і особисто Володимир Шматько – за включеність і відкритий діалог.
♥ всім-всім, хто долучається сьогодні і ще долучиться до того, щоб зробити цей простір ще кращим)))
♥ і нашим Katya Yakovets та Ірина Брунда – за весь цей шлях і можливість пройти його РАЗОМ.
Далі – буде!

Немає коментарів:

Дописати коментар