вівторок, 25 квітня 2017 р.

Презнтація роману Іди Фінк "Подорож"

    

            До Чортківської центральної бібліотеки завітала поважна гостя із Польщі Наталка Римська – перекладачка, редакторка порталу Cuiture. рl інституту Адама Міцкевича у Варшаві з презентацією роману польської письменниці Іди Фінк «Подорож». Це перше видання авторки українською мовою, а вийшло у світ у «Видавництві Старого Лева» (м.Львів).

                 Пані Наталя ознайомила присутніх з життєвим та творчим  шляхом письменниці, до речі, нашої землячки зі Збаража. Розкривши зміст твору, заставила по-новому подивитись на минуле, зокрема, трагічні події  Другої світової війни, переосмислити загальнолюдські  цінності. Тонко були відмічені також і паралелі з сучасністю. Тема Голокосту не залишила байдужими  слухачів, як літніх людей, так і молоді.
Працівники бібліотеки та містяни – шанувальники книги вдячні за цікаву зустріч Наталці Римській та Олександрові  Степаненку (ГО «Гельсінська ініціатива – XXI»).

Надіємось, детальніше ця подія буде висвітлена у місцевій пресі, а прочитати роман Іди Фінк можна у центральній книгозбірні.


Немає коментарів:

Дописати коментар