пʼятницю, 23 червня 2017 р.

Бережімо славу і подвиг українських борців!



Друга світова війна увійшла в життя мільйонів українців трагічною сторінкою. Горем і болем вона увірвалась майже у кожну родину, кривавою раною пройшла через серця і душі людей.
22 червня у День скорботи і вшанування пам’яті  жертв війни в Україні у читальній залі центральної книгозбірні зібралися небайдужі чортківчани, щоб віддати шану всім, хто визволяв рідну землю від загарбників.
Молитвою за невинно убієнних розпочали захід Всечесні отці Володимир Заболотний та Мирослав Думич.
Директор Ягільницького Народного  музею історії села Степан Бубернак поділився своїми історичними розвідками про часи воєнного лихоліття на Чортківщині, зокрема і в Ягільниці. Провідний бібліограф  книгозбірні Надія Лугова зробила екскурс у минуле сторінками нових книжкових видань  та акцентувала увагу присутніх на літературі про дорогу ціну свободи у сьогоденні.
Голова Чортківської районної  ради Віктор Шепета та заступник голови Чортківської  РДА Іван Віват у своїх виступах запросили схилити низько голови перед мільйонами невинних жертв, яких забрала  війна та пошанувати тих, хто вижив. Усім, а особливо молоді, потрібна правда і пам'ять про цю  страшну  війну, про тих, хто поклав на вівтар свободи своє життя.
До проведення заходу долучилися вокалісти Олександра Кашуба, Дмитро Майданик, Наталія Стець ,  читець Назарій Бабин та ведуча Наталія Колодюк. Зорганізувала поминальний захід  начальник відділу культури, туризму, національностей і релігій Чортківської РДА  Галина Чайківська.






Немає коментарів:

Дописати коментар