четвер, 27 червня 2024 р.

 


😊Ділимося світлинами з атмосферного вечора презентацій у стилі The Beatles, який влаштувала активна молодь зі спільноти you.think у Публічна бібліотека Чортківської міської ради.
🎸Жива музика, презентації про все на світі, улюблені Бітлз, тематичний дрескод, невимушене спілкування, творчість і натхнення, лимонади та свіжіть червневого вечора – що може бути краще?



📌
Не пропустіть наступні зустрічі.


пʼятниця, 21 червня 2024 р.

 Літо – найулюбленіша пора всіх дітей. Це час для веселого та активного відпочинку.У Публічна бібліотека Чортківської міської ради є можливість відкрити для себе нових героїв, краще пізнати світ за допомогою книги та отримати насолоду від прочитаного.

До Публічна бібліотека Чортківської міської ради завітали веселі та допитливі вихованці дитячого клубу "Веселі бджілки". На гостей чекала весела розважальна та пізнавальна програма. Діти подорожували залами книгозбірні, знайомилися з яскравими дитячими книжечками, які показували бібліотекарі, відгадували різноманітні загадки, відповідали на питання інтелектуальної вікторини, грали в захоплюючий квест «Хто це?».
Дякуємо "Веселим бджілкамі" за чудову компанію та захоплюючи оченята! Чекаємо на нові зустрічі!



четвер, 13 червня 2024 р.

 #середидлямалечі

📚Вчорашнє засідання клубу "Книжковий старт для малят" зібрав маленьких читайликів у дитячій читальні Публічна бібліотека Чортківської міської ради. Цього разу дітки знайомились із дитячою книгою Еріка Карла "З голови до ніг", з якою діток знайомила матуся Mariia Semkiv. Книга - не просто статичний набір слів та ілюстрацій, а неймовірно захоплива руханка. Вона знайомить дітей із надзвичайно різноманітним світом тварин: 🦍горилою, 🦭тюленем, 🦒жирафом, 🦬бізоном, 🐈котом та ін.
📖"З голови до ніг" показує, як рухаються тваринки і питає у маленького читача "А ти так вмієш?"
😊А ще на занятті ми співали, гралися та досліджували на дотик та запах різні предмети і пробували їх запамятати.
Чекаємо на вас щосереди о 10:30 у дитячій читальні (бібліотека по вулиці Зелена,1).




понеділок, 3 червня 2024 р.

 3 червня в Україні і світі святкують Всесвітній день велосипеда. Свято було встановлено за ініціативи Генасамблеї ООН 2018 року. Велосипед, який ми знаємо зараз, з двома колесами і традиційного розміру, з'явився в 1900 році. А день народження велосипеда – 6 квітня 1818 року.

У світі всього близько мільярда велосипедів, це в два рази більше, ніж автомобілів і мотоциклів. Щороку в світі випускається 50 мільйонів велосипедів і 20 мільйонів автомобілів і мотоциклів.
Кращий спосіб відзначити це свято - відправитися в поїздку або велопробіг, приїхати на роботу на велосипеді, або орендувати цей транспорт для прогулянки. Їздити на велосипеді не тільки приємно, але і корисно, адже це зміцнює серцево-судинну систему, знімає стрес і допомагає скинути зайву вагу.
Сьогоднішнє свято - хороший привід навчитися кататися на велосипеді, якщо ви ще не вмієте.
Тож ловіть цікавинки про залізного коня та навіть більше, Сідайте на велосипед і мерщій до бібліотеки за книгою.

 На святкування Міжнародного дня захисту дітей до всіх великих, маленьких і дорослих дітей завітала молода і обдарована письменниця Зоряна Биндас із захоплюючою презентацією дитячої "Котики-патріотики" .

Ця книга розповідає про сміливих і винахідливих чотирилапих, які не падають духом, знаходять двоногих друзів і хитро долають ворогів. А також про те, як на них впливає війна.
Учасники свята мали змоху познайомитися особисто з патріотиками та їх авторкою .
Дякуємо Зоряна Биндас за участь у святкуванні , та цікаву презентацію.
Якщо ви любите історії про котиків, ще й українських, хутчіш завітайте до Публічна бібліотека Чортківської міської ради