середу, 2 листопада 2011 р.

Автору "Червоної калини" Степану Чарнецькому - 130.


Осінньої жовтневої днини через усе село Шманьківці до пам'ятника Степану Чарнецькому театралізованим маршем пройшли учасники обласного фестивалю мистецтв "Червона калина", присвяченого 130-й річниці з дня народження поета. А він, вбраний у вишиванку, уже чекав, підтримуючи руками грона калинового куща - символа України.



Пошанувати нашого славного земляка зібралися керівники району та області, духовенство, митці, гості з Борщівського, Гусятинського, Теребовлянського районів, міст Тернополя і Києва, громада села. Гостинні шманьківчани запрошували усіх бажаючих скуштувати гарячих страв.

Народні умільці демонстрували учасникам свята свої вироби у майстерно облаштованих палатках. .Долучилася до дійства і завідувачка сільською бібліотекою - філією Віра Сірська. Вона віднайшла багато матеріалів про життєвий та творчий шлях відомого нашого краянина і організувала цікаву книжкову виставку - хроніку "Село Шманьківці - колиска Степана Чарнецького". Фестиваль відбувся і, навіть, погода не стала на заваді урочистостям.


Немає коментарів:

Дописати коментар