четвер, 11 жовтня 2012 р.

Свято у царині книг

У день іменин Віри, Надії, Любові та матері їх Софії своє свято відзначали бібліотечні працівники району. Отож, з нагоди професійного свята у читальному залі центральної районної бібліотеки 28 вересня зібралися працівники усіх книгозбірень Чортківщини, ветерани цієї професії та вдячні читачі. Вітальне слово від влади висловила Тетяна Яблонь, заступник керуючого справами - начальник відділу з гуманітарних питань виконавчого апарату Чортківської районної ради. На завершення виступу пані Тетяна зачитала власний вірш «А хто ж вона?»: його зустріли бурхливі оплески слухачів.
Урочисто вітала колег і директор централізованої бібліотечної системи Оксана Колівошко, розповівши також про програму «БібліоМіст Україна», що уособлює модернізацію і виведення на сучасний рівень усіх бібліотечних установ. Нині вже 5 бібліотек ЦБС облаштовано відповідно до таких вимог. До теплих слів долучилася і Марія Мельник - головний спеціаліст Відділу культури і туризму Чортківської РДА. Вона наголосила, що бібліотеки належного рівня надзвичайно важливі у сільській місцевості, оскільки саме книги несуть інформацію до людей, виховують патріотизм до неньки- України, прививають любов до книги. Нині бібліотека стає ще й центром, де не тільки можна знайти актуальну газету, журнал, а й поринути у простір Інтернету в пошуках необхідної інформації.
Безліч теплих та вдячних слів прозвучало на адресу працівників книгозбірень. Мудра берегиня книги створює для читачів дороговкази у світі слова: завжди уважно вислухає, порадить потрібну книгу, допоможе із пошу¬ком корисної інформації. Отож, на знак глибокої вдячності й пошанування здобутків у професії, багатьом працівникам централізованої бібліотечної системи вручили грамоти й подяки. Окрім того, прозвучали слова вдячності й для Івана Заболотного, який вже впродовж багатьох років віддає свої книги у добрі руки бібліотекарів на користь іншим людям. Аби не обмежуватися лише красним словом, слух усіх присутніх, а їх традиційно зібралося чимало, тішила музика: пісня «Стожари»
у виконанні викладачів Чортківської дитячої музичної школи, а для ветеранів книжкового діла - народна пісня «Два кольори». Зі святковими побажаннями та вітаннями прийшли на свято і студенти педагогічного училища - від імені усієї молодої освітянської спільноти. Особливо багато щем¬ких емоцій і позитиву принесли з собою вихованці дитсадка №1 «Золота рибка», які старанно підготували урочистий виступ.
До винуватців свята звернулася із натхненним вітанням завідувачка дитсадка №1, поетеса Раїса Обшарська, яка здавна співпрацює з бібліотеками краю. Іще один завсідник бібліотеки, добрий приятель книголюбів - Ярослав Дзісяк, викладач Чортківського інституту підприємництва та бізнесу Тернопільського національного економічного університету, - розповів про плинність часу та, із притаманною йому, авторові кількох книг, філософською інтонацією, вітав присутніх з нагоди свята. Дійство відвідала і наша талановита краянка - Ольга Олексіївна Зелена, котра присвя¬тила бібліотечній професії майже півстоліття. У творчості народної майстрині відбилися барвисті дитячі настрої, адже юні читачі заряджали улюблену пані бібліотекарку посмішками й дитячою безпосередністю під час багатолітньої праці по обслуговуванню книгою дітей-читачів. Позаяк п.Ольга нещодавно оговталася від важкої хвороби, прийшла таки на свято, бо для неї воно дуже важливе. Ділилася професійним досвідом і секретами роботи. Не минулося й без подарунків: мов добра фея, пані Ольга обдарувала усіх присутніх своїми милими ви-робами. На цій мажорній ноті свято завершилося. Мабуть, це не просто захід, а єднання навколо чогось величного й невмирущого - Слова, Книги. Кожний виніс із цієї зустрічі іскринки добра, що їх у людському серці запалює Книга. Отож, читаймо і не забуваймо шлях до бібліотек - нехай не заростає!

Немає коментарів:

Дописати коментар