вівторок, 12 листопада 2013 р.

"Весняна вуаль падолиста"





                      У  гостини до "Сонячного грона".

    У золотаво обрамлений  недільний осінній день в центральній бібліотеці відбулася літературна зустріч "Весняна вуаль падолиста". Переповнена читальна зала зібрала усіх спраглих слова та спілкування.
   Модератори зустрічі Ярослав Дзісяк та Олександра Наконечна розпочали з історичного календаря. Згадали ювілеї літераторів осіннього циклу. Особливу увагу приділили відзначенню Дня української писемності та мови, скерувавши присутніх до матеріалів книжкової виставки "Мова - це душа і майбутнє нації".. Олександра Наконечна презентувала буктрейлер, створений на нову збірку Ярослава Дзісяка "Запрошу музу я на каву". А далі слово взяли поети Михайло Тарабій, Анастасія Обшарська, Микола Базів та їх молодші колеги по перу Мар'яна Магега, Юля Потикевич, Роман Король, Марійка Серафінчан.
     Місцева майстриня квілінгу Уляна Фейло презентувала біжутерію, створену з підручних матеріалів членами її родини., а знаний  в Україні та за її межами місцевий фотомитець Орест Лижечка поділився своїм світобаченням краси природи та людської душі.
  Неоднозначно сприйняли присутні виступ молодої тернопільської поетки - авангардистки Катерини Кузьменко, але це творча особистість і сміливо висловлює свою думку.
      На зв'язок з учасниками зустрічі  по Скайпу  вийшла  поетеса з Хмельницька Інесса Гаврилюк. А Івано - Франківськ делегував на наше дійство майстрів пера  Лесю Геник, Віталія Савченка та Наталю Данилюк. Прибули вони,як зазвичай, із подарунками - новими збірками своїх творів, котрі незабаром читатимуть і наші користувачі.
     Щира невимушена бесіда супроводжувалась музичними паузами у виконанні скрипаля Олексія Гуски та використанням мультимедійних засобів.
    Час невпинно летить, за вікном давно уже сутеніє, а ще так багато залишилось несказаного. Тож до нової зустрічі у книжковому храмі запросила всіх директор книгозбірні Оксана Колівошко.


Немає коментарів:

Дописати коментар