середу, 13 травня 2015 р.

Моє село – моя історія


Черговий дарунок від нашого земляка редактора обласного Часопису «Вільне життя» Петра Федоришина отримала центральна бібліотека.



Перша книга «У водовертях Серету» уже на слуху багатьох Чортківчан та жителів с. Біла. Її активно читають, обговорюють, дізнаються нові факти з життя села від глибокої давнини до сьогодення. Книга ілюстрована численними малюнками, фотографіями, копіями важливих документів.



«Важкий кожух, але свій» – таку назву має наступна книга, подарована нашим читачам днями. Це своєрідне доповнення до попередньої, але водночас вона може служити самостійним  виданням. Історичні факти і розвідки вміло переплітаються з художніми оповідками та новелами. Книга поділена на декілька розділів. Акцентуючи увагу на власників білецьких земель, історії дерев’яних церков, питанні самоврядування та сільського устрою, автор не міг обминути і нинішню війну в Україні. Розділом про хлопців із Білої, котрі воюють на сході, завершується видання. Ця книга, як і попереднє видання гарно ілюстрована світлинами, малюнками, картами, геральдикою, рукописами цінних документів. Через побут, поведінку, психологію, релігійну приналежність громади села автор розкрив її глибокий патріотизм, любов до рідної землі, до України.
Ми вдячні М.С. Федоришину  за дарунок і запрошуємо усіх бажаючих ознайомитись із цікавими сторінками історії с. Біла Чортківського району.

Немає коментарів:

Дописати коментар