понеділок, 20 липня 2015 р.

Неочікуваний гість



Днями  Чортківську центральну книгозбірню відвідав Олександр Матвійчук – письменник, поет, музикант. Приїхавши до рідних, він не оминув увагою і нашу бібліотеку.


Його батьківщина – село Здобниця Дубенського району Рівненської області. Народившись у 1930 році пан Олександр пройшов тернистий шлях пастушка, сільського школяра, згодом слухача педшколи та музиканта військового оркестру. Випускник Рівненського музучилища і педінституту, довголітній сіяч «розумного і вічного» довгий час працював у Чортківському педучилищі. Проживав у нашому краї з 60-х по 90-ті роки.

Постійно у вирі життя: музикант і педагог, активний, об’єктивний рецензент матеріалів педагогічної і музичної тематики, принциповий публіцист.

В 1997 р. Олександр Трохимович побував у Канаді, презентувавши свою творчість українській громаді м. Торонто.

З – під пера автора вийшли поезії, хорові мініатюри, публіцистичні статті. Найбільш відомі з них збірки: «Павлусеві штанці», «Багряні пам’яті листки», «AVE SOL (Слава сонцю)», «Сонети», «Під знаком сімки». Олександр Матвійчук – лауреат Міжнародної літературно – мистецької премії ім. Авеніра Коломийця.
Незважаючи на поважний вік наш гість хороший співбесідник. У нього свої погляди на життя, природу, релігію і політику, як дві складові життєдайності українського народу.
Працівники книгозбірні побажали гостю міцного здоровя, творчого натхнення та нових цікавих творів. 

Немає коментарів:

Дописати коментар