вівторок, 18 липня 2017 р.

« Життя – це боротьба, а боротьба – це справжнє життя» ( О.Теліга)



       Цьогоріч  у липні минає 110 років від дня народження  українських поетів Олега Ольжича та Олени Теліги.
       Їх творчість сьогодні посідає вагоме місце в історії української літератури, хоч ще зовсім недавно ці імена були маловідомі, так як не було доступу до емігрантських ( в основному) джерел з їхніми творами.  Олег Ольжич і Олена Теліга походили зі шляхетних родин, здобули високу 
 освіту: він  закінчив докторат з археології в Карловому університеті, вона закінчила історико – філологічний відділ Українського педагогічного інституту в Празі. Перед ними інтелігентними, обдарованими, вродливими  відкривались чудові перспективи та їхнє рішення було зовсім іншим. Що ж спонукало Олега та Олену, таких молодих і прекрасних ступити на кривавий шлях безоглядної боротьби за визволення своєї Батьківщини?
Відповідь на це та інші запитання можна знайти ознайомившись з матеріалами  книжкової виставки «Слово з висот героїчності», що влаштована у центральній книгозбірні.
    
    Молоде покоління українців лише зараз може осмислити величність постатей О.Ольжича  та О.Теліги. Їх самозречення в імя нації  служитиме дороговказом на шляху розбудови України. Сподіваємось, що пропонована література наблизить нас до тих ідей, заради яких поети віддали своє життя.

Немає коментарів:

Дописати коментар