середу, 15 листопада 2017 р.

ХОДИТЬ ГАРБУЗ ПО ГОРОДУ

  

                 

      Після теплого літа, яке потихеньку забирає з собою останні теплі дні, ми знову повертаємося у дощову і сповнену суму осінь. Але продовжити сонячний літній настрій можна, варто лише взяти до рук… гарбуза. Його яскраво помаранчевий колір, здавалося б, увібрав у себе незбагненну і безкрайню енергію сонця. В  цій дивній ягоді є практично все, що потрібно людині для здорового життя – величезна кількість вітамінів і мікроелементів. Це справжня аптека в мініатюрі. У гарбузі цінне все – м’якоть, насіння, квіти, листя і навіть хвостик… Тому знавці гарбуза стверджують, що саме тепер, восени, його варто їсти чи не щодня. 
    
 Бібліотекар бібліотеки-філіалу с.Скомороше Оленич Наталя прислухалась до порад шанувальників гарбуза і запросила читачів бібліотеки, а також усіх зацікавлених, на годину корисних порад «Гарбузове диво», щоб разом переконатися у чудодійній силі цієї ягоди.
      Діти прийшли на свято не з пустими руками, а з дарунками  осені, адже у Гарбуза велика родина: гарна диня – господиня,  сестриця – морковиця, бараболя і квасоля,  буряки – гарбузові свояки,  боката капусточка та золота цибулька.Та самий головний у городньому царстві -  це шановний пан Гарбуз.




Діти розповідали які смачні страви можна приготувати з гарбуза, розгадували загадки та казки, де згадуються овочі.

Із задоволенням в бібліотеці учасники години корисних порад оформили виставку  "Ходить гарбуз по городу"

Немає коментарів:

Дописати коментар