середу, 18 грудня 2019 р.

«Грант-дама української літератури».



                                        19 грудня народилася Марія Матіос.
 Марія Матіос – одна з найпопулярніших сьогодні письменниць, постать якої стала певною мірою харизматичною в сучасній українській літературі. На вистави за мотивами її романів збираються аншлаги. Та й самій Матіос під час літературних фестивалів ніколи не вдається обмежитися годинною автограф-сесією – все триває переважно втричі довше.
Марія Матіос – насамперед лірик, про що б вона не писала. У звичайних, буденних речах поетеса знаходить високу поезію. Вона безмежно закохана в свій рідний край.
 Своїх історій не придумує, її романи і повісті мають реальних прототипів -  мешканців рідної авторці Буковини.
Найбільшу популярність здобули її книжки: «Щоденник страченої», «Нація», «Бульварний роман», «Життя коротке» (2001), «Фуршет» від Марії МАТІОС» (2003), «Солодка Даруся» (2004), «Щоденник страченої» (2005), «Містер і місіс Ю в країні укрів» (2006), «Нація. Одкровення» (2006), «Майже ніколи не навпаки» (2007), «Москалиця; Мама Мариця — дружина Христофора Колумба.»(2008),"Кулінарні фіґлі" (2009), "Чотири пори життя" (2009), "Вирвані сторінки з автобіографії" (2010), "Армагедон уже відбувся" (2011).
Твори Марії Матіос  звернені до історії та сьогодення нашого народу, до дослідження внутрішнього світу людини в різних ситуаціях, пов’язаних як із суспільним, так і особистим життям,  написані вишуканою народною мовою.
Марія Матіос має некоронований титул «найбільш плідної письменниці України».
Щиро вітаємо письменницю з ювілеєм  Здоров’я , творчого натхнення, нових здобутків та вдячних читачів!



Немає коментарів:

Дописати коментар