неділю, 30 квітня 2023 р.

Тижні Писанки у Чорткові та у Публічна бібліотека Чортківської міської ради.

 

Ви теж незчулися, як позаду опинилися великодні клопоти, творчість, дзвінкі гаївки?

Новий оберемок спогадів, ще один виток Традицій, до яких долучилися діти і дорослі в нашому місті.
Від 27 березня по 18 квітня вдалося провести аж 27 майстеркласів для дітей і дорослих. Понад 500 (!) учасників познайомилися з давньою технікою воскового розпису, символікою та регіональним розмаїттям традиційної писанки в Україні. Заходи пройшли не тільки у Чорткові, а й у селах громади – Росохач, Біла, Горішня Вигнанка. На майстеркласи приходили цілими класами учні шкіл міста Чортківська ЗОШ 2, Другий дім - це сьома школа, Чортківська ЗОШ І-ІІІст. 5 та студенти Чортківський навчально-науковий інститут підприємництва і бізнесу ЗУНУ та ВСП "Чортківський фаховий коледж економіки та підприємництва ЗУНУ", школярі із Колиндяни та учні Сосулівська гімназія.



Учасників навчали народні майстрині Ірина Михалевич, Ярина Журба та засновниця проєкту Ірина Брунда.
Частина створених писанок прикрасили великодню фотозону – будиночок на площі Героїв Євромайдану.


Найактивніші школярі взяли участь у IV конкурсі писанкарів імені Галини Грицьків, почесної мешканки Чорткова та знаної писанкарки. Переможці отримали свої відзнаки на відкритті свята гаївок 30 квітня.
Привітаймо їх ще раз. У молодшій категорії перемогла Діана Градова, ІІ місце посіла Софія Живенюк, ІІІ місце розділили між собою Соломія Гриндула та Марія Бураковська. У старшій категорії впевнену перемогу здобула Наталія Греськів, ІІ місце – Вероніка Делійовська, ІІІ місце – Ольга Гусак. Вітаємо переможниць і бажаємо їм натхнення на стежині відроджених традицій!
Для маленьких користувачів бібліотеки, а також вихованців Dim myloserdia розпис писанки трансформували у розпис великоднього печива у формі писанок і пташок. На 4 подіях побували майже 80 учасників.
У такий спосіб передвеликодні події у Публічна бібліотека Чортківської міської ради допомогли зібрати 10 400 грн донатів. За ці кошти придбано 25 кг кави (50 упаковок*0,5кг), яку вже передали нашим захисникам у черговій поїздці Чортківська міська рада, а також 67 пар тактичних шкарпеток, які зараз доставляються і теж поїдуть до наших бійців. Адже саме завдяки їх щоденному подвигу ми можемо спокійно прокидатися, жити, навчати, відроджувати і берегти нашу культуру, а значить – наш шлях у майбутнє. ♥







Немає коментарів:

Дописати коментар