вівторок, 28 травня 2024 р.

 Сьогодні, 28 травня, відзначається Всеукраїнський день краєзнавства. Це свято дослідників історії сіл і міст України, людей, які популяризують історичну і культурну спадщину рідного краю, залюблені у свою маленьку Батьківщину. Краєзнавство – явище дуже давнє. Першою українською краєзнавчою працею вважають «Повість минулих літ», а її автора – ченця Києво-Печерського монастиря Нестора – першим краєзнавцем. На відміну від багатьох інших країн, в Україні краєзнавство набуло особливого поширення, починаючи з 1960 років. Свідченням цьому є 26-томна «Історія міст і сіл» та тисячі видань з історії населених пунктівУкраїни.

Щоб по-справжньому любити рідний край, йо гослід добре знати, необхідно вивчати його історію, мову, культуру.Згадайте, як казав український поет Максим Рильський: «Хто не знає свого минулого, той не вартий майбутнього, хто не відає про славу своїх предків, той сам не вартий пошани».
У Всеукраїнський день краєзнавства хочемо привітати всіх, хто закоханий у край, де народився чи живе, вивчає його історію, досліджує і популяризує.

Немає коментарів:

Дописати коментар