понеділок, 15 березня 2010 р.

Презентація монографії "Українська духовна культура і Петро Могила"

Першого весняного дня у центральній районній книгозбірні відбулася цікава зустріч – презентація книжки Василя Погорецького «Українська духовна культура і Петро Могила».
Отець Василь Погорецький – доктор богословських наук, настоятель церкви Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста Господнього в м. Копичинці. Свої наукові праці друкує в міжнародному журналі «Україна – Європа-Світ», веде рубрику «Духовні обереги» у гро
мадсько – публіцистичному часописі «Золота пектораль».
Священика, вченого, філософа і літератора прийшли поцінувати колеги по перу, просвітяни, представники засобів масової інформації, працівники культури – усі, хто хоче знати більше про своїх духовних провідників.
Автор поставив собі за мету висвітлити роль Київського і Галицького митрополита Петра Могили у розвитку української культури в контексті сучасного національного відродження. А як це вдалося отцю Василю Погорецькому – судити читачам даної монографії.
У нинішній час вивчення основ теологічної науки Петра Могили може добре прислужитися відродженню українських традицій, розвитку релігійної обрядовості, піднесенню живої віри, зростанню культури і духовності.

Монографія «Українська духовна культура і Петро Могила», сподівається автор, буде цінною для масового читача, викладачів, студентів, усіх, хто цікавиться історією України.

Немає коментарів:

Дописати коментар