понеділок, 24 червня 2013 р.

Краєзнавча робота бібліотек як складова національного виховання дітей.

Національне виховання є основною складовою повноцінного та самоусвідомленого громадянина суспільства. Саме тому 19 червня цього року на базі бібліотеки-філії села Бичківці було проведено семінар-практикум бібліотечних працівників Чортківської РК ЦБС по роботі з дітьми «Краєзнавча робота як складова національного виховання дітей». Село Бичківці Чортківського району відоме збереженими традиціями українського села має багато молодих читачів та користувачів книгозбірні, яка склала осередком культурного розвитку села.
Семінар відкрив сільський голова Драбинястий В.О., який привітав усіх присутніх і підкреслив важливе значення бібліотеки для задоволення інформаційних потреб громади села, а також ознайомив усіх присутніх із історією Бичківців. Окрім того, виступаючий коротко окреслив деякі аспекти сьогодення та проблеми, які виникають в процесі роботи де окремі з них здатні вирішити сільська рада , бібліотека та громада села.
До своїх колег, на знак відкриття семінару звернулася директор РК ЦБС Колівошко О.В. Із необхідністю проведення семінару-практикуму саме краєзнавчого спрямування.
У ході семінару бібліотечні працівники отримали професійні консультації та почерпнули багато корисного для подальшої роботи від бібліотечних фахівців: методиста по роботі з дітьми ЦДБ Рончковської О.О., бібліотекаря ЦДБ Дишкант Л.А.. завідуючої міської бібліотеки-філіалу для дітей Марчишин М.П., в.о. заступника директора РК ЦБС Шеремети В.І. було проведено практичні консультації: «Краєзнавство як джерело громадського розвитку підростаючого покоління», «Шкільне краєзнавство: аспекти співробітництва сільської бібліотеки з школою», «Клуби та гуртки за інтересами. Пошукова діяльність клубу», «Літературне Тернопілля».
Родзинкою семінару були презентаційні обміни досвідів працівників базових бібліотек Чортківщини Шкрибайло Г.І. (с.Звиняч), Василів М.Є. (с.Залісся), Сірська В.В. (с.Шманьківці) та літературно- музична композиція підготовлена читачами молодшого та середнього шкільного віку. директор Чортківської РК ЦБС Колівошко О.В. підвела підсумки семінару наголосивши на тому, що бібліотека починається з куточка краєзнавства та щоденного вивчення історії краю.
Методист по роботі з дітьми ЦДБ
Рончковська О.О.

Немає коментарів:

Дописати коментар