пʼятницю, 7 червня 2013 р.

Літературна студія "Сонячне гроно" щиро
вітає письменницю і поетесу
Раїсу Володимирівну ОБШАРСЬКУ
із прийняттям її до Національної спілки письменників України.


Щиро та від душі бажаємо                                                                                                              Вам і надалі тішити
Ваших читачів чудовими,
проникливими і квітучими
творами жінки в обіймах вітру!
З найщирішими побажаннями натхнення і творчої наснаги,
літературна студія «Сонячне гроно»

Літературний калейдоскоп Тернопілля
Остання неділя вес​ни у Тернополі була справді святкова і мистецько на​сичена. Як звичайно, об одинадцятій розпочало​ся обласне літературне засідання при НСПУ Першою забриніла щи​рим променистим словом чортківчанка, авторка численних книг поезії та про​зи, Раїса Обшарська, адже у квітні нашу землячку прий​нято до Національної спілки письменників України.
Привітати пані Раїсу зібралося чи не найбільше шанувальників поезії – не вистачало стільців. Цікавим і непересічним був виступ Богдана Кушнірика, також уродженця Чортківщини, який декілька місяців пере​бував у Росії, в Селікамську. Місцеве літературне това​риство гостинно прийня​ло нашого митця - звідти він привіз диск із запи​сом своєї творчої зустрічі. Оскільки там є немало вихідців з України (наслідок радянських «політичних екскурсій» неугодних груп народів), то проси​ли виступати українською мовою. Уперше на об​ласному літоб'єднанні де​бютувала юна чортківчанка( активна учасниця літературної студії « Сонячне гроно») Юля Фінковська, нині - сту​дентка університету давнього Луцька. Усмішка уст, лірика текстів, гумор очей, тінь смутку між рядками творили індивідуальний шарм молодої поетеси.
Довготривалим був і час літературних вакацій, що проходили у Тернополі 25 - 26 травня, під егідою викла​дача ТНПУ і членкині НСПУ Наталі Пасічник. В неділю з полудня літературний музей, який внутрішнім інтер'єром навіює історичні образи української Евтерпи - музи поезії, при​ймав зацікавлених у нових віяннях літературного світу, видавничій справі тощо. Ве​дуча Наталя Пасічник нада​ла слово автору цих рядків та Роману Королю, моло​дому автору із села Біле. Вельми цікавим виявилося знайомство із непересічним видавцем і поетом Сергієм Пантюком із Києва.
Тим часом, від обідньої пори на театраль​ному майдані тривав уро​чистий захід пам'яті Тараса Григоровича Шевченка. А поміж творчими зібраннями
-​ коли спішно, коли повагом
-​ чимчикував теплий трав​невий дощ...
Ярослав ДЗІСЯК, активний учасник літературної студії « Сонячне гроно»

Немає коментарів:

Дописати коментар