четвер, 5 грудня 2013 р.

Чаруюча магія Слова на струнах фестивалю «СлОвія -2013»

29 листопада 2013 року у Чорткові відбувся літературно-мистецький фестиваль "Словія-2013", організований редколегією журналу «Золота Пектораль», Чортківськими райдержадміністрацією та районною радами, відділом культури, туризму, національностей та релігій РДА, центральною бібліотекою.
 
 

 Відкриття П’ятого фестивалю відбулося у малій актовій залі Чортківської районної ради та райдержадміністрації і традиційно розпочалося з молитви та благословіння отця Василя Погорецького. 
   На  літературно-мистецькому фестивалі «СлОвія-2013» витала надзвичайно тепла і дружна атмосфера. Тут зібралися письменники з Тернопільщини, Івано-Франківщини, Львівщини (Євген Безкоровайний, Євген Баран, Тетяна Дігай, Леся Білик, Євген Зозуляк, Любов Малецька, Юлія Починок, Василь Карп’юк, Олег Вістовський ). Родзинкою було те,  у межах фестивалю, відбувалися зустрічі письменників із учнями шкіл та студентами навчальних закладів міста, так званий «Урок літератури» за участі письменників. Доторком душі до його величності Слова ділилися гості-літератори із молоддю району, презентували новинки літератури.
 Після проведених зустрічей із учнівською та студентською молоддю  в сесійній залі районної ради, для представників красного письменства та чортківчан  відділ культури і туризму Чортківської РДА  та центральна бібліотека організували літератутно-мистецьке свято на якому  лунали цікаві сценічні діалоги ведучих Світлани Прейзнер та Андрія  Гаврилюка   пісенні, читацькі та танцювальні композиції юних талантів із Пробіжнянської, Джуринської, Улашківської музичних шкіл, школи мистецтв селища Заводського, а також їх старших наставників - ВІА «Сави», ансамбль «Оксамит» - Чортківської комунальної музичної школи. 
 Усі запрошені письменники читали свої твори, ділилися враженнями від літературного дійства.


 То ж нехай й надалі живе мовлене чи друковане слово проникає у наші душі, живить їх патріотизмом, духовною енергією та проникає у нашу сутність. Будьмо! Будемо ми – пануватиме словo і від цього – житиме «СлОвія».



.

Немає коментарів:

Дописати коментар