вівторок, 23 грудня 2014 р.

Презентація книги "Відлуння Майдану"

 19 грудня у приміщенні Чортківської районної центральної бібліотеки відбулася презентація збірника поезій про Майдан 2013-2014 рр. - книги «Відлуння Майдану».
Захід  розпочався хвилиною мовчання за загиблими «Революції гідності», тих, хто віддав своє життя в антитерористичній операції на сході України, а також із благословення отця.
Альманах є збіркою поезії та прози авторів Тернопільщини, Івано - Франківщини, Закарпаття, Львівщини та інших областей. Упорядником книги є громадська діячка, поетеса Олександра Любарська, яка родом з Борщівщини. Жінка почала формувати збірку ще наприкінці зими, після Революції Гідності. Серед авторів, які увійшли в альманах є люди, які мали безпосереднє відношення до Майдану, активісти місцевих Майданів, волонтери, учасники мітингу.
Чортківчани гордяться тим, що в книгу увійшло два автори нашого краю, а саме викладач дяківсько-катехистичної академії, активна громадська діячка Оксана Млодзяновська та кандидат історичних наук, співорганізатор літературної студії «Сонячне гроно», автор поезій та прози Ярослав Дзісяк.
Всі присутні мали можливість послухати тих, хто долучився до написання альманаху. А діти із театрального гуртка «Етюд», керівником якого є Наталя Нога, продекламували декілька поезій, які увійшли у книгу «Відлуння Майдану».
З великим піднесенням слухали начальника відділу культури, туризму, національностей та релігій райдержадміністрації Г.З.Чайківську, яка декламувала вірш Тараса Шевченка «Розрита могила», підкресливши пророчі слова твору.
Активісти краю, студенти, учні в той день мали можливість погортати книгу про гірку історію сьогодення та задати питання тим, хто долучився до альманаху «Відлуння Майдану».

Немає коментарів:

Дописати коментар