пʼятницю, 6 листопада 2015 р.

Євген Сверстюк «На полі чести»



05 листопада 2015 року в читальній залі центральної бібліотеки відбулася презентація книги «На полі чести», присвяченого світлій пам’яті Євгена Олександровича Сверстюка.
«Сьогодні нам усім важко повірити в те, що Євгена Олександровича немає серед нас, - розпочала презентацію директор ЦБ Оксана Колівошко. Варто відзначити, що постать Євгена Сверстюка – це та матриця, на яку повинен орієнтуватися кожен із нас, адже ми всі чітко розуміємо, яким непохитним і самостійним він був».
Безперечно, сьогодні ми відчуваємо його відсутність. Утім, зміст книжок про його постать певною мірою заповнює цю порожнечу. Ми чуємо його слово, вникаючи у зміст книжок про нього.  Скажімо, у І томі цього видання ми впізнаємо Євгена Олександровича за словами, специфікою викладу думок у його свідченнях про своє життя, дороги, які пройшов, людей, з якими зустрічався, й обставини того часу.
 Про те, що Євген Сверстюк «прожив життя під знаком великої Божої ласки» під час презентації видання «На полі чести» розповів  голова ЕГО «Зелений Світ» Олександр Степаненко. Учасники заходу: студенти Чортківського державного медичного коледжу та педагогічного коледжу ім. О. Барвінського коротко дізнались про зміст І тому «На полі чести» із презентації,  яку підготували працівники Центральної бібліотеки.

У першому томі видано компіляцію спогадів і два розлогі інтерв’ю із публіцистом, які зробили українські та польські журналісти. Книга спогадів уміщує 5 розділів, що дають читачеві змогу скласти цілісне уявлення про Євгена Сверстюка як особистість, дисидента, багаторічного в’язня радянських концтаборів і водночас есеїста й мислителя.  Декілька тез про сенс слів, їхню багатогранність і людську етику у світобаченні Євгена Сверстюка виокремив Олександр Степаненко.

Євген Сверстюк – людина етики. У нього не було «зерна неправди», він був чесний перед собою і перед людьми, що вдається далеко не кожному.

Немає коментарів:

Дописати коментар