пʼятницю, 29 липня 2016 р.

Районний семінар «Дитина у сучасній біблотеці: зростаємо разом з книгою»

    27 липня 2016 року у центральній бібліотеці відбувся районний семінар на тему: "Дитяча бібліотека сьогодні: нові можливості, нова якість обслуговування.

    В ході семінару були розглянуті питання щодо створення комфортних умов та впровадження інноваційних форм роботи з користувачами-дітьми. Перед бібліотекарями поставлені конкретні завдання подальшого розвитку бібліотек та залучення до книги та читання дітей .
Головна мета яких – перетворити бібліотеки на дружній простір, де читачі почуватимуться зручно та невимушено.

  Директор Чортківсьої РК ЦБС ознайомила із стратегією розвитку біблотек-філіалів Чортківської РК ЦБС на період до 2025 рок, а також зауважила, що бібліотеки Чортківської РК ЦБС потребують нових рішень, нових підходів, нового стилю та діалогу.

Методист по роботі з дітьми ЦБ, Рончковська О.О., надала учасникам семінару консультацію на тему: "Сучаснй інформаційний простарі: місія дитячої бібліотеки в ньому.
  Провідний методист ЦБ, Гуменюк Л.Я.,обговорила з присутніми проблему "Просування читання на залучення читачів-дітей: сучасні підходи і можливості".
Під час обміну досвідом "Спілкуємося. Вчимося. Працюємо по-новому", учасники семінару мали змогу ознайомитись із досвідом роботи зав. бібліотеками-філіалами сіл Звиняч та Нагірянка (Шкрибайло Г.І., Корчинська М.І.).
  Бібліотекар віддлу обслуговуванн централньої біббліотеки Наконечна О.Є. првоела майстер-клас "Чудеса своїми руками".

   Семінар пройшов у теплій та дружній обстановці. Обмін досвідом виявився дуже корисним, адже справити враження на сучасного читача, зробити бібліотеку яскравою, показати нестандартний зміст і форму, внести ауру новизни – завдання не із легких. Від якості роботи бібліотеки залежить якість поколінь – як сучасного, так і прийдешнього.


Немає коментарів:

Дописати коментар