суботу, 24 вересня 2016 р.

Поціновувачам книжки пропонуємо


Бібліотека завжди була і надалі збережеться як інтелектуальний та інформаційний центр, тому що книга є найавторитетнішим джерелом інформації.
Понад 15 років бібліотеки України мають можливість безкоштовно отримувати літературу за Державною програмою «Українська книга». Її основна ціль є популяризація української книги, підтримка вітчизняного книговидання, наповнення фондів бібліотек соціально-важливою українською літературою.
Цьогоріч на реалізацію програми «Українська книга» в бюджеті держави передбачено 42 мільйони гривень. У рамках цієї програми заплановано видати майже 240 назв книг. Весь наклад буде направлено в бібліотечну мережу. Це будуть твори для дітей, твори класиків та сучасних українських авторів, класика зарубіжної літератури та твори сучасних зарубіжних авторів, які ще не друкувалися в Україні, науково – популярні видання, наукові та інформаційні. Пріоритет сьогодення – українська та україномовна книжка.


І ось програма «запрацювала». Першою книгою, яка потрапила на книжкову поличку бібліотек України, зокрема і нашої центральної, є роман Станіслава Стеценка, українського літератора і журналіста «Війни художників». Автор операючись на реальні факти відтворює біографію відомого українського художника і розвідника Миколи Глущенка.
Історичну тематику продовжує шведський історик Петер Енглунд, подаючи цікаві факти про Першу світову війну. Російський історик і журналіст Антонов – Овсеєнко аналізує у своїй книзі кілька історичних спроб російських властей загарбати територію незалежної України (1917-1920, 1939-1954, 2014). А Володимир Яворівський відтворює Чорнобильську трагедію і страшну правду про справжні наміри й шляхи імперії до дешевого збагачення, нехтування Москвою долею України й українців.
Що таке війна, хто такі кіборги Чим за ймаються волонтери? На ці та інші питання дають відповіді у своїх творах для дітей та молоді Тетяна Рубин, Христина Лукащук, Олександр Шуліка, Марія Модневич, Оксана Давидова, Марія Семенченко, Валентин Торба.
Зацікавити читача зможуть і детективи Ю. Несбьо, І.Роздобудько, Е. Лапідуса, В.Ешкілєва. Автори інтригують непередбачуваністю пошуків, точністю історичних деталей, парадоксальністю інтерпретацій відомих подій і фактів.
Герої ж романів С.Беллов, Е.Керета, Д.Гроссмана шукають сенс життя і буття, потрапляють в повсякденні, часом суто прозаїчні та банальні життєві ситуації, прагнуть порозумітися у сучасному світі. А ще – розповіді про щиру дружбу, відданість, самопожертву і звичайно ж про кохання в жорстокому і небезпечному світі.
Такий книжковий дарунок отримала Центральна книгозбірня та її читачі до професійного свята Всеукраїнського дня бібліотек. Надіємось, що на часі і наступна партія література за програмою «Українська книга».
Запрошуємо до читання новинок. Зустріч з хорошою книгою завжди радісне свято. Не шкодуйте на книгу ні часу ні сил: усе повернеться сторицею.

Немає коментарів:

Дописати коментар