середу, 2 жовтня 2013 р.

"Я блискавкою злину в піднебесся"


Післяобідньої пори погідної неділі 22 ве­ресня читальний зал Центральної районної бібліотеки наповнився аурою урочистості та часткою загадковості.
Остання, як правило, притаманна поетичній «парафії». Завдяки нехи­трим перестановкам зал вмістив значно більшу кількість людей, ніж за­звичай. Усіх єднала не тільки любов до поетич­ного слова, а й пошануван­ня, захоплення та щира радість. Причина? Доволі вагома - відбувалася презентації книги поезій Раїси Обшарської.
Непроста жінка - поетеса, письменниця, ведуча жіночої ру­брики радіо, і непроста книга! Щонайперше, привертає увагу... ру­салка з віночком квітів на пишному волоссі та грамотою з таємним письмом над коліном-плавником, а навколо, поза водоймою - таємні символи чи то русалки, чи то чаклунки, яка, обернувши книгу на дру­гий бік, враз стала вовчицею-королевою. Це - дві книги під однією палітуркою - «Вуаль русалки» і «Вовчиця», котру пустило у світ  Тернопільске видавництво «Джура». 
Упізнані для читачів, з вітальними словами виступили Оксана Колівошко, Тетяна Яблонь, Ярослав Свистун, Галина Грицьків, Роман Островський, автор цих рядків та інші, а до слова запрошувала ве­дуча зустрічі Олександра Іванців.
У залі лунали не тільки поетичні слова у виконанні самої авторки, її онуків та студентів педагогічного училища, вітання, а й пісні. Присутні вдячні авторці не лише за її кни­гу, подаровану нам, а за її політ блискавкою у піднебесся, яким вона наближає і нас до вищих сфер людського Буття!
 Ярослав ДЗІСЯК, автор поезій, учасник презентації

Немає коментарів:

Дописати коментар