четвер, 17 жовтня 2013 р.

Обласний фестиваль мистецтв “Червона калина” с.Шманьківці

В неділю 13 жовтня у с. Шманьківці відбувся обласний фестиваль мистецтв української національної пісні “Червона калина”, приурочений 132-й річниці з дня народження Степана Чарнецького, а також Покрові Пресвятої Богородиці, Дню українського козацтва та 71-й річниці створення УПА. 
Пошанували пам’ять автора стрілецького гімну “Червона калина”, поета, публіциста, театрального діяча, патріота Степана Чарнецького голова Чортківської районної ради В.Заліщук, заступники голови Чортківської райдержадміністрації Р.Філяк та І.Стечишин, заступник голови Чортківської районної ради Л.Хруставка, депутат Тернопільської обласної ради, голова постійної комісії з питань бюджету О. Стадник,  небайдужі до патріотичної пісні мешканці Чортківщини і сусідніх районів.
На свято завітав муніципальний духовий оркестр “Оркестр Волі”, кращі колективи Чортківщини та області, Ольга Монастирська та відома співачка Ірина Федишин.
Народні умільці демонстрували учасникам свята свої вироби у майстерно облаштованих палатках. Долучилася до дійства і завідувачка сільською бібліотекою-філією Віра Сірська, Вона висвітлила багато матеріалів про життєвий та творчий шлях відомого нашого краянина і організувала цікаву книжкову виставку - хроніку "Село Шманьківці - колиска Степана Чарнецького". Бібліотекар села Скомороше Галина Мальована пригощала учасників свята смачними стравами .
Гостей заходу пригощали смачною козацькою кашею та запашною рибною юшкою, народні умільці  пропонували неповторні вироби та чарівні вишиванки.

Немає коментарів:

Дописати коментар