середу, 7 травня 2014 р.

Найдорожчій людині.



   Свято Матері... Воно приходить до нас щороку: сонцесяйне, заквітчане, вродливе і дуже щире. День матері відзначається у травні, бо це місяць Пречистої Діви Марії, яка благословила у хресну путь свого єдиного сина - Спасителя людства. До матері Божої звертаються християни, просячи заступництва і допомоги. У травні, коли Природа - мати виряджає доню  Землю у пишному вбранні весняних квітів у дорогу життя, праці й радості, люди висловлюють подяку материнській самопожертві, відзначають День Матері.

      Святкування почалися за ініціативи американки Анни Джервіс, яка у 1903 році звернулась до законодавців із пропозицією присвятити один день кожного року вшануванню матерів. 1914 року конгрес США прийняв постанову про святкування Дня Матері. В Європі його почали відзначати після Першої світової війни. 1929 року Спілка українок Галичини звернулася до громади з пропозицією зробити й у нас цей день святом. Ініціатором була Олена Кісилевська, редактор тижневика "Жіноча доля". А з 1995 року День Матері став святом усієї незалежної України.
       Вітаємо зі святом усіх матерів - берегинь родинного вогнища, усіх, хто стоїть біля витоків нового життя, хто плекає це життя і зміцнює. Ми хочемо, щоб у вас не лише сьогодні, а й завжди був хороший настрій, щоб кожен весняний день вам додавав бадьорості, щоб сонячне проміння зігрівало серця, а наші слова подяки возвеличували ваші душі! Життя триває, тому що на Землі є ви!

Немає коментарів:

Дописати коментар