четвер, 2 квітня 2015 р.

Вивчаємо ЕСМаР: тренінг з електронної звітності


           Програма «Бібліоміст» разом з Міністерством культури України та Національною парламентською бібліотекою України кілька років активно працювали над створенням електронної системи моніторингу мережі публічних ббібліотек України. Розроблення системи завершено і розпочався тренінговий марафон з використанням електронної системи звітності.
Електронна система моніторингу мережі публічних бібліотек України (ЕСМаР) створена для збору, зберігання та обробки даних, які надаються бібілотеками України за визначеним переліком показників. Тож у 2015 році бібліотекарі здаватимуть звіти в електронному форматі.
1 квітня 2015 року в Чортківській центральній бібліотеці пройшов день спеціаліста – тренінг на туму  «Електронна звітність публічних бібліотек». Навчалися всі працівники бібліотек району.
Директор Чортківської РКЦБС О.Колівошко розповіла про переваги електронної звітності, мету і завдання. Як створити та  правильно заповнити таблиці в режимі офлайн ознайомила зав. методично-бібліографічним відділом О.Гаврилюк.  Практичні заняття на прикладі конкретних бібліотек провела зав. сектором інформації Ю.Пролубнікова.

Немає коментарів:

Дописати коментар