середу, 15 квітня 2015 р.

Майстер-клас з писанкарства



  «Писанка – це неповторне багатство, яке треба берегти як безцінний скарб і пишатися ним перед усім світом».
  Напередодні пасхальних свят центральна бібліотека підготувала своїм читачам справжній великодній подарунок. Не святковий сувенір, і не писанку…
Для дітей сиріт та напівсиріт благодійного фонду «Світ дітей», а це учні та студенти навчальних закладів міста  у читальній залі центральній залі організовано навчання дітей самим робити писанки!  А щоб навчитися робити це як слід, попросили дати майстер-клас з писанкарства відому майстриню Чортківщини, викладача Тернопільського педагогічного університету Ірину Вербіцьку.
 

           
       Майстриня  спершу розповіла  про історію виникнення писанки.
     “Цей символ з’явився ще за часів язичництва і пов’язаний з релігійними уявленнями наших предків – з поклонінням сонцю, ритуалом величання весняного відродження життя на землі та плодючістю. Саме яйце символізує початок життя на землі, сонце і відродження, у такому значенні воно відоме всім народам світу.


     Учасники майстер-класу з писанкарства  дізналися про зміст закодованих символів, пізнали особливості  розпису та навчалися розписувати писанки, використовуючи  традиційні орнаменти.


Немає коментарів:

Дописати коментар