четвер, 16 квітня 2015 р.

«Фахівець-освіта-інновації»

     Нове інформаційне середовище суттєво позначилося на діяльності бібліотечних працівників і зумовило появу нових тенденцій у підході до професії бібліотекаря.

    16 квітня 2015 року в Чортківській центральній бібліотеці пройшов моніторинг бібліотекарів  на тему «Фахівець-освіта-інновації». На думку учасників - сучасна бібліотека-це інтерактивний центр  громади, де книги як носії інформації переплітаються з використанням  новітніх технологій.

   Вивчали нові вимоги до професії майбутніх фахівців бібліотечної справи. Динаміка інформаційного світу розширює професійні компетенції, адже сучасний бібліотекар повинен  бути і   професіоналом  в  інформаційно – бібліотечній  справі, і педагогом, і психологом, і   інформаційним менеджером, наголосила у своєму  виступі директор  центральної бібліотеки Оксана Колівошко. 
      Надзвичайно актуальними були визначені питання нової ролі сучасного бібліотечного фахівця в юридично – правовому інформуванні та консультуванні громадян.

     Сучасний фахівець відчуває, розуміє, що  потрібно йти в ногу з часом,  автоматизувати всі бібліотечні процеси, брати  активну участь у проектній діяльності бібліотеки. 
     Підсумовуючи зустріч за круглим столом бібліотечних працівників, можна зробити висновок що сучасний фахівець це комунікатор, який поєднує у собі серйозні знання, поінформованість і дбайливе ставлення до культурного надбання.




Немає коментарів:

Дописати коментар