вівторок, 19 березня 2019 р.

Юнак з огненної печі

21 березня виповнюється 70 років нашому земляку, громадсько – політичному діячеві, літератору Володимиру Васильовичу Мармусу.

Історик за фахом, душею – патріот Володимир Мармус  став ініціатором створення в листопаді 1972 року та керівником національно – патріотичної підпільної організації, учасниками якої була молодь із с.Росохач. У 1973 році з 21 на 22 січня вони вивісили у м.Чортків синьо – жовті прапори та листівки, за що були заарештовані органами КГБ. Колонія суворого режиму та заслання судилося п.Володимиру. Про нелегкі життєві іспити Володимира Васильовича та його побратимів можна дізнатися з книги «Юнаки з огненної печі», книги його спогадів «Доля обрала нас», публіцистичного видання «Друже зверхнику!»(у співавторстві) тадовідкової літератури.

 
Колектив книгозбірні шле щирі вітання Володимиру Васильовичу з побажаннями міцного здоров’я, довголіття, благополуччя. Зичимо Вам подальших успіхів та наснаги в усіх справах, починаннях і звершеннях. Хай Господь примножує  Ваші  сили на многії літа!

Немає коментарів:

Дописати коментар