вівторок, 5 березня 2019 р.

Читаємо Шевченка.



 

9 березня 2019 року минає 205 років від дня народження національного генія і пророка, духовного батька українства Т. Г. Шевченка. Поетична спадщина Кобзаря налічує понад 240 творів, а живописна – близько 1200 робіт (олійних картин, акварелей, сепій, офортів,малюнків).                                                           Навіть якби Шевченко не став геніальним поетом, то він все одно був би відомий світові    як великий        український  художник.    



                                                                                                                                        


Поезія Тараса Шевченка давно стала нетлінною і важливою частиною духовного єства українського народу. Шевченко для нас –  це не тільки те, що вивчають, а й те, чим живуть, з чого черпають сили й надії. У глибини майбутнього посилав він свої непорушні заповіти синам свого народу, і серед цих заповітів перший і останній:  
                  
Свою Україну любіть,
Любіть її... во время люте,
В остатню тяжкую минуту
За неї Господа моліть.        
Ми щиро захоплюємося високим образом Кобзаря, його громадянською принциповістю і моральною чистотою, почуттям соціальної і національної справедливості, відданістю правді і свободі.  «Читайте Шевченка…Там для всіх мільйонів українського народу велика книга мудрості, книга любові до 
 України»  (В.Стефаник).                                       
















Немає коментарів:

Дописати коментар