середу, 22 березня 2017 р.

Чарівний світ поезії









  Чи задумувались ви коли-небудь, звідки в душі людини народжуються геніальні вірші? Від чого з’являється дивовижний дар, який спонукає звичайні слова звучати по-новому, від яких сильніше б’ється серце і захоплює подих? Поетичне слово містить у собі якусь незриму, непомітну і водночас велику силу. Воно народжується не на Землі, а десь у височині блакитного неба.
         Не підлягає сумніву, що поезія відіграє одну з провідних ролей у духовному збагаченні людини. Тому, рішенням генеральної конференції ЮНЕСКО було визначено 21 березня - Всесвітнім днем поезії .

     Відсвяткувати день поезії в читальній залі Центральної бібліотеки  зібралися учасники літературного об’єднання  «Сонячне гроно» та небайдужі містяни.

        У вінок поезій вплели свої поетичні рядки Раїса Обшарська, Олесь Гопанчук, Анастасія Триш, Михайло Тарабій (м. Копичинці), Ярослав Дзісяк. Кожен вірш -  це сповідь поета , якийсь незабутній епізод з його життя.          За збігом обставин, на заході були присутні представники Національного музею історії України у Другій  світовій війні, котрі відвідували Чортківський музей політв’язнів та репресованих. 
 

  Присутні переглянули книжкову виставку « Поезія – це стан душі». Модераторами гурман – зустрічі  були, як звичайно,  викладач Чортківського коледжу  економіки і підприємництва , літератор Ярослав Дзісяк та бібліотекар відділу обслуговування ЦБ Олександра Наконечна.
        Теплий сонячний весняний день надихав на творчість . Молодь була у захваті від  плідно проведеного часу  і завдячила за це організаторам зустрічі.

       У свою чергу директор книгозбірні Оксана Колівошко подякувала всім учасникам заходу, побажала творчого натхнення як маститим літераторам,  так і початківцям.

        Поезія — це сум, чарівність, музика, дотик до душі, струни якої ще довго будуть бриніти. І чим частіш — тим краще. Тоді людина буде духовно вищою і красивішою.

Що таке поезія? Це - свято:

Грає в тобі музикою слів,

Молодечо, радісно, крилато



Викресає іскру з почуттів...






Немає коментарів:

Дописати коментар