четвер, 30 березня 2017 р.

Магічна символіка писанки

             

                Незабаром усіх нас в гості запросить Великдень. А підготуватися до нього потрібно заздалегідь. З цієї нагоди у читальній залі центральної книгозбірні  сонячної квітневої днини був організований майстер-клас з виготовлення писанок. Його провела вчитель Білівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Лілія Войцехівська. Вона розповіла про історичне походження писанки, про символіку писанкового розпису, про способи і техніку виготовлення писанок. Зокрема, згадала і писанки Лемківщини, які займають особливе місце серед пребагатого розмаїття писанок різних регіонів України і вирізняються своєю самобутньою неповторністю та своєрідністю.  У кожної писанкарки своя гармонія барв, індивідуальний почерк, відмінні риси рисунків але найбільш поширений мотив писанок – мотив Сонця. Під вмілим керівництвом пані Лілі бібліотекарі системи вправлялися у створенні різнобарвних писанок за допомогою воскової техніки.


          


         Неабияке задоволення від майстер-класу  отримали  як бібліотекарі , так і читачі, котрі теж завітали на цікаве дійство до книгозбірні.
          Ми щиро вдячні скромній чарівниці писанкового розпису Лілії Войцехівській  за отримані знання і навики, які незабаром стануть у пригоді.



Немає коментарів:

Дописати коментар